amigos en los yermos

11 de noviembre de 2011

Besllum a Guadassuar


Presentació de Besllum el divendres 11/11/2011 a les 19 hores en el centre cultural de Guadassuar (Carrer Sant Josep nº1)

Joana Navarro ens presenta un recull de poemes que ens descobreixen noves veus d'esperança. Veus que renaixen més enllà de la negra fenedura i esvoranc del neguit, angoixa o dessassossec inherent a tot ésser humà, transformant-se en un brogit de versos que ressona a contrallum, mentre conjuga amb un gran equilibri harmònic el simbolisme dels element de la natura, la musicalitat i el joc de contrastos.

L’acte será presentat per M. A. Briz amic i antic company de treball de Joana a l’escola de Tous, estarà amenitzat al piano per Nuria de Vuyst, alumna de Joana, però ací no acaben les ganes de l’autora per compartir un dels moments més especials. Com a col·laboració lectora també comptarà amb Neus Sangüesa que va rebre l’espempta per a començar a escriure de la mà de Joana a l’aula. Per acabar, gaudirem junts desde el primer acorde amb la veu de Kairo que ha musicat magistralment alguns dels poemes aconseguint crear un ambient únic.

Fins ara el poemari de Joana ha despertat l’emoció més enllà de les fronteres de la nostra llengua. Ací deixe les paraules de Alberto Villén, ex-alcalde de Orihuela del Tremedal (Terol) i també escriptor que estarà present a l’acte: “Los versos de Joana Navarro, exponen con sentimiento e intensidad la transparencia de la luz de la palabra escrita, como la expresión que su voz temblorosa no se atreve a decir, como reflejo del tiempo.”

Esteu convidats aquesta vesprada a exterioritzar aquesta harmonia i començar el cap de semana amb un somriure de satisfacció.

Neus Asensi

7 comentarios:

alvipi dijo...

Siempre hay una luz encendida, y en los yermos se hace más expléndida por carecer de sombras.

Gracias, Neus. Tú eres esa luz.

Jordi Dorca dijo...

Veig que també ens perdrem l'artista del piano.
Que vagi molt bé.

M. Roser dijo...

Molta sort a totes i tots els artistes, de la paraula i de la música...
M. Roser

magu dijo...

no puedo ir, estoy en buenos aires, neus, jaja, bueno, pasé a saludarte, que les haya ido lindo, el dibujo del post es hermoso
bendiciones

Polonia dijo...

Hui, com ocasió excepcional he deixat jo l'entrada al bloc de Neus. Ella contarà amb detall com ha estat al meu poble la presentació de Besllum però ja vos adelante que hi hava gent que ha plorat, ha fet palmes, Kairo ha estat genial...bé, si els haguera presentat José Luis Moreno, els haguera fet justícia.

Només tinc paraules d'agraïment per a tots vosaltres pel tracte, els ànims, el suport i les meravelloses paraules post a post que li dediqueu a la meua filla, no sabeu les pincellades que esteu donant-li a aquesta obra que comença a prendre forma.
Sabeu que podeu comptar amb mi també.
Una gran abraçada

Joana dijo...

Alberto, gracias por tus palabras y sobre todo por tu presencia. Entre todos convertisteis el Besllum en una esplendorosa y radiante luz, una luz tan clara que hasta la voz temblorosa, salió con toda su firmeza. Mil besos a ti, pero uno más para Carmen, que vino desde tan lejos.
Jordí, ja anirem cap amunt mes endavant!!! Moltes gràcies pels àanims. Ara ja et puc dir que va anar genial, sobretot per la gent que em va donar molta confiança, seguretat per a compartir i brdllumar moments de poesia.
Gràcies M Roser, espere que ens pugam veure quan presentem el llibre a Barcelona.
Muchaas gracias a ti también por tus palabras, Magu.
Neus, per a tu, no en tinc de paraules. Sols et dire que eres MOLT GRAN i que t'envie una molt forta abraçada. la vetllada a casa de ta mare va ser genial, l'harmonia i les ganes de compartir amistat respiraven per cada raco de la casa. has viscut la presentació de manera tan intensa o més que jo i això no es pot agrair mes que amb el llenguatge de l'afecte, així que estic amb deute amb tu. D'ara endavant espere que despertes cada dia amb una abraçada meua. Ah i una altra per a Tarzan i la seua estimada, que ja són com part de la meua familia. I una altra per a Kairo, per a Neus, per a Núria, MA i Francesc!!! I ai!!! crec que ja no tinc prou braços, així quqe vos envie 7mil b7s

magu dijo...

JOANA, POLONIA, NEUS
AMIGOS

Tendré que aprender valenciano para escribirles, jaja.
Más adelante esperaré la traducción del post BESLLUM A GUADASSUAR,
acá estamos ávidos de más cultura española, de otras voces literarias y cinematográficas también, bueno, besos
magú